boka spa weekend i StockholmYasuragi är något så ovanligt som ett traditionellt japanskt spahotell i Sverige. Yasuragi är beläget på Hasseludden i Saltsjö-Boo strax utanför Stockholm. Här bjuds gästerna på en avkopplande vistelse med japanska bad och spännande japansk mat i unika miljöer.

Hotellet har totalt 191 rum, alla i en minimalistisk men samtidigt ombonad stil. Välj mellan enkelrum, superiorrum, deluxerum, juniorsviter samt tre varianter av typiskt japanska rum. De senare är något alldeles extra. Väljer du till exempel rumstypen ryokan bor du ett mycket vackert rum, med helt autentisk form och funktion, så långt ifrån ett vanligt hotellrum man kan komma.spa weekend stockholm

Den främsta specialiteten med Yasuragi är möjligheten att ta del av ett traditionellt japanskt bad med varma källor (även utomhus), kallpool och bastu. Den bomullsrock du får i samband med din incheckning kan du bära på dig under hela din vistelse. Givetvis får du också ta med den hem. I spaet kan du boka en mängd olika behandlingar och även delta i aktiviteter som yoga och meditation.

Hotell Yasuragi har flera restauranger och även en separat sakebar. Restaurang Teppanyaki är huvudrestaurangen. Varje bord har en egen kock som tillagar maten medan du ser på. Äter du gärna sushi kan du prova på restaurangen Kaiten-Sushi, som serverar denna japanska klassiker på traditionellt ”rullbandsvis”.

Klicka här för att se fler spa hotell i Stockholm.