Shoppingen i Stockholm är så bra den kan bli i Sverige. Om det bränner i fickan vid ett besök i huvudstaden kan du enkelt försvinna in i butik efter butik och hitta allt i shoppingväg.

De flesta som besöker Stockholm kommer först i kontakt med shoppingen på Drottninggatan. I nivå med Sergels torg ligger företrädesvis större butikskedjor. Längre upp på Drottninggatan, mot Observatorielunden till, blir shoppingen lite mer varierad. Det finns emellertid betydligt fler platser för shopping i Stockholm. Läs mer nedan.

Gallerior i Stockholm

Om du vill förenkla din shopping i huvudstaden, kan du med fördel besöka någon av stadens större gallerior. shopping i StockholmGallerian, Sturegallerian och NK är tre gallerior du kan titta närmare på om du befinner dig i stadskärnan. Gallerian rymmer över 80 butiker i alla nischer och en hel del caféer och andra matställen. Gallerian finner du på Hamngatan precis vid Sergels torg.

Lite längre ner på Hamngatan ligger klassiska Nordiska Kompaniet (NK). NK är en komplett galleria med butiker av alla de slag, varav många drivs i NK:s egen regi. Antalet butiker är ett 100-tal och de är utplacerade på flera våningsplan. Här finns också en saluhall med försäljning av alla slags läckerheter. Du saknar inte direkt heller caféer och matställen att besöka om du behöver fylla på med energi.

Sturegallerian, som ligger precis på Stureplan, är framför allt inriktad mot mode, inredningsdesign och skönhet. I det totala utbudet av butiker och matställen, som uppgår till strax över 60 stycken, samlas både butikskedjor och privatägda butiker.

Exklusiv shopping i Stockholm

De mest exklusiva shoppinggatorna i Stockholm är Biblioteksgatan och Stureplan samt Strandvägen. På Biblioteksgatan på Östermalm ligger exklusiva märkesbutiker på rad. Varför inte kika in hos Armani och Filippa K? I den gamla biografen Röda Kvarn hittar du Urban Outfitters enorma butik och på Stureplan med sidogator ligger ytterligare en mängd mode- och designbutiker.

Strandvägen är hem för det mest exklusiva när det gäller inredningsdesign. Malmstensbutiken och Svenskt Tenn är klassiker som varje person intresserad av inredning, konst och design bara måste besöka.

Givetvis erbjuder även NK en hel del exklusiv shopping, särskilt inom mode för både dam och herr, skönhet och inredning. På NK har du fördelen av att allt finns samlat på samma plats.